Haber

İtalya eski Başbakanı Berlusconi’nin lösemiye yakalandığı iddia edildi

İtalya’nın eski Başbakanı ve iktidar ortağı Forza Italia Partisi’nin lideri Silvio Berlusconi’ye lösemi teşhisi konduğu iddia edildi.

İtalyan medyası, Milano’daki San Raffaele Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin lösemi hastası olduğunu iddia etti. İtalya’nın önde gelen gazetesi Corriere della Sera, adını açıklamadığı bir kaynağa dayanarak 86 yaşındaki Berlusconi’ye lösemi teşhisi konulduğunu bildirdi.

Berlusconi’nin sözcüsü Paolo Emilio Russo, haberi yalanlamadı ve sağlık durumu hakkında bilgi vermeye yetkili olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani yaptığı açıklamada, “Profesör Zangrillo (Berlusconi’nin kişisel doktoru) ile bu sabah konuştum ve bana Berlusconi’nin sakin bir gece geçirdiğini ve durumunun stabil olduğunu söyledi.” dedi.

Belusconi’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapmaya yalnızca şahsi doktoru Alberto Zangrillo’nun yetkili olduğu belirtildi.

dün hastaneye kaldırıldı.

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, dün solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılarak kalp damar ünitesinde yoğun bakıma alındı.

İtalya’da 4 kez başbakanlık yapan Berlusconi, 2016 yılında kalp ameliyatı geçirirken prostat kanserini yenmişti. 2020 yılında korona virüse yakalanan ve son yıllarda sık sık hastaneye kaldırılan Berlusconi, en son 27 Mart’ta kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı ve 30 Mart’ta taburcu edildi.

Berlusconi en son 2008-2011’in ortasında başbakanlık yapmıştı. – MİLANO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu